Du er her: 
torsdag30maj2019

Himmelske Dage på Heden

torsdag30maj2019 - søndag02jun2019

Himmelske Dage på Heden

30. maj til 2. juni 2019 i Herning

-Tidligere hed det danske kirkedage.

Hvorfor afholdes disse dage? Arrangørerne skriver:
Som kirker og kristne vil vi gerne samles på tværs af kirkesamfund og kirkelige retninger til gensidig opmuntring, erfaringsudveksling og gudstjenestefejring. Vi vil gerne vise hinanden de muligheder og den mangfoldighed, der er i danske kirkeliv.

Formål:
Formålet med Himmelske Dage er på bredest mulig fælleskirkelig basis at samle mennesker - både til trospraksis og trosamtale. Det betyder, at der sættes fokus på, hvad troen er. Der sker meningsudveksling, hvor man i fællesskab behandler kirkens opgaver og problemer i verden, ligesom der er et ønske om at drøfte og tage hånd om et praktisk engagement i samfundet – lokalt, nationalt, internationalt og fælleskirkeligt. Himmelske Dage vil gerne både styrke deltagerne i deres kristenliv i hverdagen, men også åbne op og byde indenfor til dialog og fællesskab.

Hvad sker der i Herning?
Det vil blive alt for omfattende at skrive her - men der er foredrag, udstillinger, workshops, masser af musik, sang, gudstjenester, bibelreflektioner og meget andet. Tag et kik på hjemmesiden Himmelskedage.dk og bliv meget klogere.

Her skal blot nævnes DET HIMMELSKE SHOW:
Værterne Peter Mygind og Dina Al-erhayem åbner dørene til Jyske Bank Boxen lørdag aften den 1. juni 2019 for at tage vores tro under kærlig behandling i Det Himmelske Show. Lydtapetet leveres af Danmarks største gospelkor under ledelse af Hans Christian Jochimsen og en række gæstesolister – blandt andet den amerikanske Grammy vindende artist Hezekiah Walker. Derudover tilsættes piruetter fra Verdensballetten, ord og indsigt af spændende gæster, der spænder fra Youtubere til forretningsfolk tilsat toner fra symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor. Til dette show kan der købes billetter på Ticketmaster.dk eller via ovenstående hjemmeside.

Skal Nørlem med til Himmelske dage?
Her skal lyde et klart rungende JA! Det skal vi, for det hele begynder med en stor festlig og stemningsfuld åbningsgudstjeneste. Et stort kor af kirkekorsangere plus folkekor fra hele området, plus andre interesserede, synger for under ledelse af Mads Bille. Prinsens Musikkorps løfter salmesang og musikledsagelse. Gudstjenesteprædikant er Viborgs biskop Henrik Stubkjær. Gudstjenesten holdes udenfor på Torvet. Har du brug for at sidde ned under gudstjenesten, er du velkommen til at tage din egen stol med. Kom i god tid – vi bliver mange. Denne gudstjeneste erstatter den normale højmesse i Nørlem kirke - så det er tanken, at vi som sogn drager sammen af sted til en stor og god fælles oplevelse. Efter gudstjenesten vil der være mulighed for at se lidt på de mange tilbud dagene vil byde på, inden vi fælles drager hjemad til sognet igen. Provstiet har arrangeret fælles bustransport til og fra Herning med afgang fra Rema 1000. For at vide, hvor mange busser vi skal bestille er tilmelding nødvendig, så hvis du har lyst til at tage med dit sogn på tur, så meld dig til sognepræsten på tlf 97823590/23403590 eller mail brto@km.dk snarest muligt.

Lad os tage til Herning til en god oplevelse!!!