Du er her: 
onsdag22jan2020

Litteraturkredsen

onsdag22jan2020 kl. 19:30 - 21:00

Litteraturkredsen mødes om SMARAGDSLIBEREN af Anne-Cathrine Ribnitzsky

Litteraturkredsen har en aftale med Lemvig Bibliotek om, at bøgerne ligger klar til afhentning fra omkring fem uger før vi samles om gennemgangen, så det er muligt for alle at have god tid til læsningen.

Hent en bog på Lemvig Bibliotek - læs den og kom hen i sognegården til et hyggeligt og uformelt samvær om læseoplevelsen.

Forfatteren Anne-Cathrine Ribnitzsky har som i andre af sine værker henlagt handlingen til lokaliteter langt fra Danmark og alle meget levende beskrevet - dels et kloster i Georgien, hvor romanens centrale person, Zara, i en periode er indlogeret - dels i den tyske landsby Idar-Oberstein, hvor hendes far, smaragdsliber Pierre Levy, født i Israel af fransk-tyske forældre, har slået sig ned - og endelig i Paris, hvor Zara har sit hjem.

I Paris bor også Pierres barndomsven fra Nazareth, guldsmeden Youssef, som han mødes og spiller skak med, når han er i byen.

Pierre og Youssef er begge vokset op på et tidspunkt, hvor religionerne levede fredeligt sammen, og hvor det handlede mere om, hvem man var som nabo og menneske, end hvad man troede på.

Der kan af de tværkulturelle beretninger uddrages et budskab og et håb om, at det ikke er religionerne eller det at tro på Gud, der er vor tids største problem, men måden hvorpå nogen bruger religion som påskud for at handle ondt mod medmennesker og det fælles samfund.

Handlingen kredser i det hele taget meget om emner som tro, tolerance og venskab og det at kunne se skønheden - det overjordisk smukke - solen der sniger sig op over bjergkammen - lyset der brydes i en ædelsten - om alt det mellem himmel og jord, som ikke kan og skal forklares rationelt.

Alle er velkommen og tilmelding er ikke nødvendig.