Du er her: 
onsdag26feb2020

Litteraturkredsen - bemærk tidspunktet - vi spiser sammen først

onsdag26feb2020 kl. 18:30 - 21:00

Litteraturkredsen mødes om VI KUNNE ALT af Merete Pryds Helle.

Litteraturkredsen har en aftale med Lemvig Bibliotek om, at bøgerne ligger klar til afhentning fra omkring fem uger før vi samles om gennemgangen, så det er muligt for alle at have god tid til læsningen.

Hent en bog på Lemvig Bibliotek - læs den og kom hen i sognegården til et hyggeligt og uformelt samvær om læseoplevelsen.

Alle er velkommen og tilmelding er ikke nødvendig. - Bemærk tidspunktet.

Denne roman er fortællingen om Merle, der vokser op i et villakvarter i Værløse i begyndelsen af 1970'erne - en beskrivelse af et forstadsliv, hvor en familie her går under radaren i det sociale system, mens naboerne kun ser til.

Hovedpersonens mor er plaget af sygdom, og faren forsvinder nogle gange - enten i alkohol eller af sted hjemmefra.

Hendes storesøster har sine egne problemer at slås med, og Merle står derfor alene med problemer, som hun endnu i sine tidlige teenageår ikke er gammel nok til selv at løse.

Hun får ikke mulighed for at udfolde sit ungdomsliv - og de voksne magter ikke at være de ansvarlige voksne for hende.

Som læser føres man igennem et tidsbillede med en sorgmunter optimisme, som kunne opleves i de tidlige 1970'ere, og som minder om, at selvom man har fået råd til både parcelhus, familiebil og varm mad på bordet hver aften, er det ikke sikkert, man har alt til at mestre livet.