Konfirmationsforberedelsen

Flere hele dage med konfirmanderne

De hele dage er et udslag af, at der er blevet skåret i den ugentlige undervisning fra 1½ til 1 time pr. hold. Det kan umiddelbart ses som en ulempe, men vi vælger at se det som en fordel, fordi det giver os mulighed for at lave noget andet og mere sammenhængende med de unge.

Den første fredag
er allerede brugt på en dejlig konfirmandlejr på Lomborg Gymnastik og Idrætsefterskole. Der ligger billeder på kirkens Facebook-side.

De næste fredage
var den 9. og 16. november, hvor Lise og sognepræsten sammen med kirkesanger Lisbeth Simonsen og organist Chulpan Christiansen brugte nogle timer på at lave ikoner og synge med kirkens konfirmander.

Den næste hele dag bliver torsdag den 7. februar 2019.
Hvor vi tager til konfirmandtræf i Viborg.

Tema:
"Hvad tror du selv?" Stiftet inviterer alle konfirmander til Viborg.

Formålet er at konfirmanderne...
● Kan opleve sig som en del af en større sammenhæng.
● Kan opleve Viborg Domkirke som en levende kirke.
● Kan få forskellige vinkler på det at tro.

Dagen byder på følgende program i nævnte rækkefølge...
● En gudstjeneste i domkirken med ungdomspræst Trine Hostrup og biskop Henrik Stubkjær.
● Et teaterstykke: "Hva' tror du selv?". Det er en forestilling, der tager publikum med ind i Ellas univers. Ella er 13 år og en helt almindelig pige, der går i 7. klasse. Ella skal snart konfirmeres. Hendes far kan næsten ikke vente til at se sin lille pige træde ind i de voksnes rækker. Ellas mor derimod, hun tror overhovedet ikke på Gud, men på karma og på om man taler godt eller skidt til et glas vand. Der starter en ny pige i klassen, Sofia, hun tror på Gud. Ellas mormor er forladt på plejehjemmet. Ensom og bange for at dø. Hun tror på ingenting, kun sin fornuft. Ella er bare Ella. Forvirrede Ella, der bare prøver at passe ind, men hvordan navigerer man rundt i alt det, der forventes af os? Hvad forventer vi af os selv? Hvornår er rette tid at stå op for det, man tror på?
● Spisning på "Den kinesiske mur".

Nørlem Menighedsråd bakker økonomisk op omkring idéen, så det bliver muligt at tage af sted med alle 45 konfirmander, plus en flok frivillige hjælpere. Vi glæder os meget til at give konfirmanderne denne oplevelse.

De sidste hele dage
bliver en fredag i februar og en i marts. Her vil vi fortsætte vores ikonmageri, men også bruge tid på at synge sammen. Igen er både organist Chulpan Christensen og kirkesanger Lisbeth Simonsen med disse dage.

Konfirmandforberedelsen vil ligge i skoletiden dog med en ændring af undervisningstiden at 7. a undervises torsdag fra 8-9 og 7. b ligeledes torsdag, men fra 14-15.

Vi fastholder, at konfirmationen sker klassevis og igen de to første lørdage i maj således at 7. a konfirmeres den 4. maj og 7. b. konfirmeres den 11. maj. Det er kl. 9.30 og 11.30 begge dage, dog med det lille men, at vi i år er beriget med et hold firlinger, et hold trillinger og 3 hold tvillinger, så det er jo ikke sikkert at vi helt kan holde os til klasseopdelingen.